Nieuws

Dubbelen mag weer!

Heerlijk, we mogen naast enkelen nu ook dubbelen met elkaar! Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet dinsdagavond heeft de KNLTB besloten de richtlijnen voor tennis versneld te versoepelen. Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens zowel de experts van NOC*NSF als de KNLTB bondsarts gering. Gisteravond laat kregen we van de gemeente Leusden te horen dat op onze club de volwassenen van 19 jaar en ouder vanaf heden ook mogen dubbelen. Vier spelers op een baan bij tennis is toegestaan bij vrij spelen, mits de 1.5 meter gehandhaafd wordt.

Het is fijn dat dit weer mogelijk is! We vragen je wel om alert te zijn en te blijven, elkaar de ruimte te geven en je te houden aan de bekende en eerder genoemde richtlijnen:

 • Jeugdleden kunnen alleen vrij spelen, onder toezicht van een volwassene.
 • Iedereen ouder dan 12 jaar houdt 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Het clubhuis blijft dicht.
  • Tijdens lessen is de  trainer  in het bezit van een sleutel en heeft altijd toegang tot de EHBO doos. Voor de overige keren zorg dat je zelf iets bij je hebt en een telefoon voor noodgevallen.
  • Omdat het clubhuis gesloten moet blijven hebben wij nog geen passende oplossing voor het aan-  en uitzetten van de verlichting op de banen ‘s avonds. Hierdoor is het nog niet mogelijk om in het donker te tennissen buiten de tijden van de tennislessen.
 • We mogen op de club alleen trainen en vrij tennissen. Dus kom maximaal 10 minuten van tevoren naar de club en ga na het spelen direct weer naar huis. Je mag na afloop niet blijven hangen/kijken.
 • Ouders/verzorgers of toeschouwers hebben geen toegang tot onze club. Dit geldt zowel voor, tijdens als na de les of het vrij spelen.
 • Ga voor je naar de club vertrekt thuis naar het toilet. Op de club kan alleen  tijdens de tennislessen in noodgevallen gebruik  worden gemaakt van het toilet.
 • Voor iedereen geldt was voor én na het tennissen/ training je handen thuis met water en zeep. Tijdens trainingen desinfecteer je je handen bij aankomst op het terrein nogmaals met de gel die bij de ingang staat.
 • Er wordt alléén getraind /gespeeld als de speler 100 % fit is. Als de speler of één van de familieleden ziek is of koorts heeft, dan blijft de speler thuis. Is de speler zelf verkouden of moet hij of zij veel hoesten, dan blijft de speler ook thuis.
 • Er geldt een éénrichtingsverkeer op de tennisclub. Iedereen betreedt de club via de officiële ingang.
  • Tijdens trainingen zal Arjan/Peter  de jeugd en senioren opvangen op het terras. Na afloop van de tennisles verlaten  jullie de banen via de deur aan de zijkant van baan 1 en 2. Dus de trainingen vinden zoveel mogelijk op de eerste banen plaats.
  • Vrij tennissers lopen via het terras achter de banen langs naar de betreffende baan. En wachten enkele meters voor de toegangsdeur  van de betreffende baan, zodat de spelers die van de baan komen naar links kunnen gaan en via de uitgang bij baan 4 de club kunnen verlaten. Je verlaat de baan zo snel mogelijk en probeert de gang achter de tennisbanen zo kort mogelijk te bewandelen. Dus we zorgen ervoor dat we elkaar niet tegenkomen op deze gang.
  • Deze aanwijzingen voor de route moeten opgevolgd worden en daar kan niet vanaf geweken worden.
 • De KNLTB geeft aan om digitaal af te hangen. Dit zijn wij niet gewend en is nog niet bij ons beschikbaar. Wij willen jullie vragen om bij aankomst het afhangbord te gebruiken, zodat een ander weet wanneer hij / zij aan de beurt is om te kunnen tennissen, mochten alle banen bezet zijn. Afhangtijd is voor iedereen maximaal een uur. Het kan dus voorkomen dat  bij aankomst alle banen bezet zijn en dat je dan weer huiswaarts zal moeten keren totdat je kunt tennissen. Wij hopen op ieders begrip en medewerking.

Zoals we allemaal inmiddels hebben gehoord mogen restaurants en cafés onder voorwaarden per 1 juni weer deels open. Dit geldt echter nog niet voor de sportkantines, die moeten tot 1 september gesloten blijven, zo luiden de regels van de overheid nu. We zijn hier uiteraard teleurgesteld over, maar binnen Leusden zijn de sportverenigingen nog steeds met de gemeente in gesprek om met aanpassingen dit eerder geregeld te krijgen dan 1 sept. De gemeente is hierin heel erg bepalend. We hopen ook hierover jullie snel een positief bericht te kunnen sturen.

Dan nog het volgende:

Mocht de baan na een uur nog niet in gebruik worden genomen door andere leden dan willen we je vragen om een pauze in te lassen om de banen te vegen. Het is momenteel erg droog en er valt bijna niet tegenaan te sproeien. We vragen dit voor het behoud van de baan. Dus na maximaal één uur tennissen de baan even goed vegen en daarna kan er verder worden gespeeld.

Wij wensen jullie heel veel tennisplezier!

 

 

« Terug

» Nieuws archief