Nieuws

Hoe wordt je speelsterkte bepaald?

De KNLTB maakt gebruik van het zogenaamde ‘Dynamisch Speelsterkte Systeem’, kortweg DSS, om alle leden te rangschikken op basis van hun speelniveau. Uiterlijk begin december worden voor alle actieve leden de nieuwe speelsterktes bepaald op basis van hun prestaties in wedstrijden tijdens de KNLTB competities en toernooien. Deze speelsterkte wordt vertaald naar een cijfer tussen de één en negen.

Speelsterktebepaling
De speelsterktes worden bepaald op basis van de eindejaarsrating die voortkomt uit het gemiddelde van de behaalde resultaten gedurende het seizoen, eventueel gecorrigeerd met een acceleratiewaarde, dempingswaarde of inactiviteitswaarde. Na deze bepaling van de speelsterktes heeft iedere speler een nieuwe speelsterkte die een jaar hetzelfde blijft. De actuele rating van de speler wijzigt in principe na iedere wedstrijd.

De nieuwe speelsterktes zijn begin december door de KNLTB vastgesteld en bekendgemaakt op MijnKNLTB. Zodra jouw nieuwe speelsterkte bekend is ontvang je hier een e-mail over met meer informatie. De speelsterktes voor 2020 zijn reeds vanaf 1 januari zichtbaar in de KNLTB ClubApp.

Actuele rating
De speelsterkte van een speler blijft één jaar hetzelfde, maar de actuele rating van de speler wijzigt in principe na iedere gespeelde wedstrijd. De actuele rating van KNLTB leden is terug te vinden in hun spelersprofiel op MijnKNLTB.

Klik op de animatie en er wordt uitgelegd hoe de actuele rating in het enkelspel wordt berekend.

 

« Terug

» Nieuws archief