Nieuws

Baanonderhoud met Losser-methode

Vorige week is de Onderhoudscommissie op bezoek geweest bij de groundsman van LTV Leusden. Daar kregen zij voorlichting over de Losser-methode. Een manier van onderhoud die de baankwaliteit ten goede komt en een minder groot beroep doet op mankracht tijdens het groot onderhoud in het voorjaar.

Bij de Losser-methode zijn grote en zware machines taboe. Zware machines drukken de lavalaag in elkaar en dat is niet bevorderlijk voor de toplaag. Essentie is dat tijdens de voorjaarsbeurt de vervuilde en versleten toplaag volledig wordt verwijderd en dat er per tennisbaan tot zo’n 2.500 kg nieuw gravel wordt opgebracht. De hoeveelheid nieuw gravel is afhankelijk van de staat van onderhoud per gravelbaan. Dat gebeurt snel en grondig met behulp van lichte werktuigen. De inzet van mankracht (vrijwilligers) wordt grotendeels vervangen door een investering in materieel.

Voordat we als vereniging deze investering doen, kunnen we eerst experimenteren met het materiaal van LTV Leusden. Dat mogen we dit jaar lenen en daarbij krijgen we hulp van hun groundsman Simon.

« Terug

» Nieuws archief