Nieuws

AED cursus

LTV de Eemelaar is sinds kort de trotse eigenaar van een AED apparaat, een automatische externe  defibrillator. Hier kan bij een plotse hartstilstand op en om het tennispark gebruikt van gemaakt worden bij een reanimatie. Uiteraard moeten er dan wel mensen zijn, die weten hoe dit apparaat werkt.De vereniging faciliteert daarom voor haar leden een Reanimatie/AED cursus.

In twee avonden tijd leer je basale levensreddende handelingen en het gebruik van de defibrillator.  Je leert dus ook iemand te beademen, iemand in stabiele zijligging te leggen en wat te doen bij verslikking of verstikking. Na afloop ontvang je een officieel certificaat dat landelijk erkend is. Dit certificaat kun je in de toekomst  geldig houden door jaarlijks bij een herhalingsavond van 2 uur bij de EHBO vereniging te blijven oefenen.

De training bestaat uit twee delen en zal worden gegeven op dinsdagavond 5 juni en dinsdagavond 19 juni van 20.00 tot 22.00 uur en wordt gegeven door Threes Verhoef. Inschrijving vooraf is verplicht. De kosten zijn slechts 15 euro per persoon. De rest wordt door de vereniging betaald. Er is plaats voor maximaal 6 personen. Als er meer mensen interesse hebben, gaan we een tweede cursus organiseren.

Opgeven kan via bestuur@eemelaar.nl. Graag direct ook de 15 euro overmaken naar IBAN NL82 RABO 0300 7040 11 onder vermelding van “AED training” en je naam.

« Terug

» Nieuws archief